!-- Facebook Pixel Code -->

Jag är så tacksam och glad över att Kraniosakral terapi kom in i mitt liv för en del år sen. Jag var bara tvungen att studera denna behandlingsform som jag kände resonerade med mig på ett djupt plan, på det ordlösa planet djupt inne i mig i mitt djupaste varande. Som kraniosakral terapeut är det viktigaste för mig i ett möte med en person som vill göra en förändring att skapa ett tryggt utrymme ett space så att förändring blir möjlig, jag kallar det förändringsklimat. Att vara närvarande helt och fullt i det som är, våga möta det som är. Att vara i stillhet är att acceptera utan att analysera, utan att döma eller tänka ut lösningar. Att kunna nå detta tillstånd är en förutsättning för en framgångsrik terapi. De här kompetenserna kunde jag vidareutveckla i den kraniosakrala terapiutbildningen under drygt 2 år tillsammans med studier i basmedicin.  

Så vad är då kraniosakral terapi? Precis som Mindfulness måste den upplevas men jag ska ändå beskriva metoden så gott jag kan utifrån min förståelse idag. Jag har utvecklat och förfinat färdigheten att lyssna till det fysiska, det känslomässiga och det mer subtila energiströmningarna och micro vågrörelser som finns i kroppen så jag kan upptäcka var det finns kompressioner och störningar. Allt som vi har varit med om finns lagrat i våra kroppar som olika stresspåslag. När kroppen slappnar av djupt så får den utrymme att låta sin  självläkning  få utrymme så den kan hitta tillbaka till hälsosamma rörelser och uppnå balans i vårt autonoma nervsystem.  Vi har en fantastisk förmåga till självläkning som kan aktiveras förstärkas och stödjas genom kraniosakral terapi.

Kraniosakral terapi är en mjuk kroppsterapi där du ligger påklädd på rygg på en behandlingsbänk. Terapeuten berör dig med händerna fjäderlätt tryck i de områdena som behöver stöd för att de micro rörelser som finns i kroppen ska bli långsammare och kraftigare vilket gynnar hälsan.

Jag behandlar på bänken ca 35-45 minuter, jag känner när det är bra att avsluta sessionen. Sen pratar vi lite före och lite efter själva behandlingen. Då terapin inte behandlar sjukdomar och diagnoser utan har fokus på att stärka det hälsosamma så är det alltid värt att prova som hjälp vid olika former av problem om kan uppstå i kropp och psyke.

Vanliga symptom som har visat sig bli avhjälpta av kraniosakral terapi är olika former av värk, som tex huvudvärk , axel, nack- och ryggvärk, ledvärk whiplashskador, kronisk smärta och fibromyalgi, magbesvär och fibromyalgi , oro och stress, listan kan göras hur lång som helst.

Kroppen strävar alltid mot hälsa och med stöd genom kraniosakral terapi kan kroppen hitta en ökad hälsa på ett sätt som vi inte kan förutse eller fullt ut förstå. Kroppen är ett mirakel- och precis som hela naturen har den en inbyggt intelligens.

Christina behandlar med kraniosakral terapi.